close icon-arrow-right icon-arrow icon-file icon-link icon-heart icon-mouse icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-search icon-heart icon-mouse icon-computer
BOVO ouders | Uw kind aanmelden in andere regio

Uw kind aanmelden in een andere regio

U kunt uw kind aanmelden op meerdere scholen. Deze scholen hoeven niet allemaal in dezelfde regio te staan. Oftewel, u kunt uw kind aanmelden in de eigen regio, een andere regio of in meerdere regio’s tegelijk. Hieronder leest u hoe dit voor onze regio in zijn werk gaat.

Let op: aanmelden op een school in de regio Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk kan nog tot en met vrijdag 14 februari 2020, 17.00 uur!
Kijk op de website van de betreffende school voor het toelatingsbeleid. De website van de school vindt u gemakkelijk via scholenwijzer.denhaag.nl/

Van dinsdag 7 april t/m dinsdag 14 april, 13.00 uur is de tweede aanmeldingsperiode. Sommige scholen zijn dan al vol. Op de scholenwijzer ziet u vanaf donderdag 2 april, 10.00 uur welke scholen nog plek hebben.

Ouders van de BOVO regio Haaglanden die in een andere regio willen aanmelden

Als u een ouder bent uit de BOVO regio Haaglanden (Den Haag, Leidschendam-Voorburg of Rijswijk) kunt u uw kind ook in een andere regio aanmelden, bijvoorbeeld in Delflanden. U kunt deze aanmelding ook doen naast een aanmelding in de regio Haaglanden.

In de BOVO regio Haaglanden werken we met een regionaal aanmeldingsformulier. Voor een aanmelding buiten de regio heeft u een aparte print van het regionale aanmeldformulier nodig. Dit kunt u opvragen bij de basisschool en kunt u inleveren bij de school in een andere regio waar u uw kind wil aanmelden.

Let op: U heeft alleen het 1e blad van het regionale aanmeldformulier nodig met hierop het schooladvies en de unieke leerlingcode (blad 2 en 3 zijn niet nodig).

Voor meer informatie over de werkwijze van het aanmelden in een andere regio, kunt op de betreffende website kijken:

Regio Delflanden  www.swvvo-delflanden.nl/overstap-po-vo
Regio Westland  www.swv-westland.nl/voor-ouders/overstap-po-vo
Regio Zoetermeer www.icoz.nl
Regio Rotterdam  www.deoverstaproute.nl

Ouders van een andere regio die zich in de BOVO regio Haaglanden willen aanmelden

Komt u van een andere regio en wilt u uw kind in de BOVO regio Haaglanden aanmelden? Gebruik dan het blanco aanmeldformulier. Hoe u het blanco aanmeldformulier moet gebruiken hangt af van de regio waar uw kind naar de basisschool gaat. U moet dan weten of de basisschool in uw regio met dezelfde applicatie werkt als de BOVO regio Haaglanden, de applicatie van Onderwijs Transparant. De omliggende regio's Leiden, Zoetermeer, Delflanden en Westland werken in ieder geval ook met Onderwijs Transparant.


Het blanco aanmeldformulier
Het blanco aanmeldformulier bestaat uit 3 bladen:

Blad 1: Aanmeldformulier met schooladvies en gegevens van de leerling.
Blad 2: Voorkeurslijst (lijst met scholen uit de BOVO regio Haaglanden, waarop ouders hun 1e, 2e, 3e enz. keuze kunnen aangeven).
Blad 3: Akkoordverklaring die ondertekend dient te worden door ouders.

Let op: Het blanco aanmeldformulier kunt u HIER downloaden. U kunt het zowel digitaal als op papier invullen. Vervolgens levert u het (uitgeprinte) formulier in op de school van eerste voorkeur.


De regio van de basisschool werkt met de applicatie van Onderwijs Transparant
Werkt de regio waar uw kind op school zit met de applicatie van Onderwijs Transparant? Vraag dan bij de basisschool een tweede print van het aanmeldformulier op, u heeft hiervan blad 1 nodig. Daarnaast vult u blad 2 en 3 van het blanco aanmeldformulier in.

Let op: Alleen vo-scholen in de BOVO regio Haaglanden kunnen als 2e, 3e enz. keuze op de voorkeurslijst gezet worden. Een vo-school van een andere regio kan nooit op de voorkeurslijst worden gezet. Aanmeldingen in een andere regio staan los van de aanmelding in de BOVO-regio.


De regio van de basisschool werkt niet met de applicatie van Onderwijs Transparant
Werkt de regio waar uw kind op de basisschool zit niet met de applicatie van Onderwijs Transparant? Dan kunt u alle bladen van het blanco aanmeldformulier downloaden, invullen en inleveren bij de vo-school van eerste keuze.