close icon-arrow-right icon-arrow icon-file icon-link icon-heart icon-mouse icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-search icon-heart icon-mouse icon-computer
BOVO ouders | Uw kind aanmelden

Uw kind aanmelden

Nadat u en uw kind bij open dagen van middelbare scholen zijn geweest en weten welke scholen uw voorkeuren hebben, ontvangt u van de basisschool een regionaal aanmeldformulier. Bij dit formulier zit een voorkeurslijst en hiermee kunt u uw kind aanmelden op de middelbare school.

Eerste aanmeldingsperiode

Van zaterdag 1 februari tot en met vrijdag 14 februari 2020 kunt u uw kind aanmelden op een middelbare school. U vult het aanmeldformulier en de voorkeurslijst in en levert deze in bij de school van uw eerste keuze. De basisschool helpt u hierbij: u ontvangt een lijst met scholen passend bij het basisschooladvies van uw kind. Ook kunt u bij hen terecht voor vragen over de schoolkeuze.

Uw kind digitaal aanmelden kan ook. Als de basisschool van uw kind meedoet met digitaal aanmelden, heeft u via de basisschool een inlog voor de website van Onderwijs Transparant ontvangen. Van 1 t/m 14 februari kunt u via deze inlog uw kind digitaal aanmelden. Lees meer over digitaal aanmelden.

De meeste leerlingen worden geplaatst op de school van hun eerste voorkeur. Het kan echter voorkomen dat een school meer aanmeldingen ontvangt dan dat het plekken heeft. In dat geval zullen eerst de voorrangsregels toegepast worden. Als er dan nog plekken over zijn, worden die via een loting verdeeld over de overige leerlingen.

Alle leerlingen die geen plek hebben op de school van eerste keuze worden op woensdag 25 maart 2020 via een centrale loting en matching zoveel als mogelijk geplaatst op een andere school van de voorkeurslijst. Diezelfde dag ontvangen alle ouders een bericht over of, en op welke school hun kind is geplaatst.

Let op:

  • Het advies is om minimaal vijf scholen op uw voorkeurslijst te noteren. Bij meer scholen wordt de kans op plaatsing op één van de voorkeursscholen groter.
  • Indien uw kind voldoet aan een van de voorrangsregels, houdt er dan rekening mee dat deze alleen gelden op de school van eerste voorkeur.
  • Kijk op de website van de school wat het toelatingsbeleid is en welke voorrangsregels zij hanteren.
  • Heeft uw kind extra ondersteuning nodig? Dan kan het zijn dat het aanmelden iets ander loopt. Kijk daarvoor op de pagina over Passend Onderwijs.

 

Tweede aanmeldingsperiode

Mocht uw kind na de eerste aanmeldingsperiode nog geen plek hebben, omdat het is uitgeloot of omdat u uw kind nog niet had aangemeld, dan kunt u uw kind aanmelden tijdens de tweede aanmeldingsperiode. Deze loopt van maandag 30 maart tot en met vrijdag 3 april 2020. U kunt op maandag 30 maart bij uw basisschool een (nieuw) aanmeldformulier halen, met voorkeurslijst en de lijst met beschikbare passende scholen. Deze kunt u inleveren op de (nieuwe) school van eerste voorkeur. Alle leerlingen worden op woensdag 8 april via de tweede centrale loting en matching geplaatst op een school van de voorkeurslijst. Diezelfde dag ontvangen alle ouders een bericht over of, en op welke school hun kind is geplaatst.

Let op:

  • Haal op maandag 30 maart 2020 het nieuwe aanmeldformulier met voorkeurslijst op bij de basisschool.
  • Het advies is om meerdere scholen op uw voorkeurslijst te noteren. Bij meer scholen wordt de kans op plaatsing op één van de voorkeursscholen groter.
  • Op zaterdag 28 maart 2020, om 10.00 uur wordt op de scholenwijzer.denhaag.nl een lijst met de nog beschikbare plekken gepubliceerd. Deze lijst staat vast gedurende de hele tweede aanmeldingsperiode.
  • Scholen die geen plek meer hebben, ziet u niet meer op de voorkeurslijst van het aanmeldformulier en daar kunt u niet aanmelden.
  • De voorrangsregels voor middelbare scholen gelden deze periode niet meer.

Ouders & Onderwijs

Het kiezen van een middelbare school is best ingewikkeld. Op onze website hebben we uiteengezet hoe aanmelden in onze regio (Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk) werkt. Maar als u behoefte heeft aan meer informatie, kijk dan eens op de website van Ouders & Onderwijs. Op deze website wordt duidelijk uitgelegd wat er komt kijken bij de overstap naar de middelbare school. En u vindt hier nog veel meer informatie die u kunt gebruiken tijdens de schoolcarrière van uw kind.