close icon-arrow-right icon-arrow icon-file icon-link icon-heart icon-mouse icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-search icon-heart icon-mouse icon-computer
BOVO ouders | Orientatie op het vo

Open dagen bezoeken

Na de kerstvakantie houden de middelbare scholen open dagen. Leraren en leerlingen laten dan zien hoe hun school eruit ziet en hoe het onderwijs is. Soms zijn er ook kennismakingslessen. Tijdens deze open dagen kunt samen met uw kind de school bezoeken voor een beter beeld van de school.

Waar let je op?

Op de website scholenwijzer.denhaag.nl leest u waar u op kunt letten bij de keuze voor vervolgonderwijs dat bij uw kind past. Er staat in welk stadsdeel de scholen liggen en welke levensbeschouwelijke of religieuze richting ze hebben. Rechts op deze pagina vindt u links naar enkele websites met tips voor ouders over de schoolkeuze.

Na de open dagen bespreekt u met uw kind naar welke scholen zijn of haar voorkeur uitgaat. Leerlingen kunnen zich voor meerdere scholen aanmelden. Aanmelden kan tussen zaterdag 1 en vrijdag 14 februari 2020 met behulp van een voorkeurslijst.

Verschillende niveaus op de middelbare school

Het middelbare onderwijs kent heel wat verschillende niveaus. In de informatiefolder 'Onderwijstypen in het voortgezet onderwijs' hebben wij de kenmerken van de verschillende niveaus uitgelegd.

Praktijkonderwijs

Let op: de open dagen voor het praktijkonderwijs starten al eerder, namelijk op zaterdag 2 november 2019