close icon-arrow-right icon-arrow icon-file icon-link icon-heart icon-mouse icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-search icon-heart icon-mouse icon-computer
BOVO | Tweede aanmeldperiode

Als uw kind nog geen plaats heeft

Vanaf woensdag 13 mei kunt u uw kind weer aanmelden op een middelbare school die nog plek heeft in de BOVO regio Haaglanden. U kunt een (nieuw) aanmeldformulier ophalen bij de basisschool en inleveren bij de middelbare school waar u uw kind wilt aanmelden.

Mocht uw kind niet zijn toegelaten op een school van de voorkeurslijst of heeft u uw kind nog niet eerder aangemeld op een middelbare school, dan kunt u uw kind vanaf woensdag 13 mei 2020 op een (andere) middelbare school aanmelden.

Let op: deze datum is anders dan dat u eerder van ons gehoord heeft. Wij hebben de datum 2 dagen verschoven, zodat u genoeg tijd heeft om een nieuw aanmeldformulier op te vragen bij de basisschool. Dit kan vanaf donderdag 7 tot en met dinsdagmorgen 12 mei. Houd er rekening mee dat de basisscholen tot en met zondag 10 mei vakantie hebben. U kunt de school dan wel e-mailen. Maandag 11 en dinsdagochtend 12 mei kunt u de school ook bellen voor het aanmeldformulier.

De basisschool zal maandag 11 en dinsdag 12 mei het aanmeldformulier voor u in orde maken, zodat u vanaf woensdag 13 mei uw kind kunt aanmelden op de middelbare school.

We weten nog niet of de scholen na de meivakantie weer open mogen, dus vragen we u zoveel mogelijk via de e-mail (of telefoon) contact op te nemen met de basisscholen.

Er hoeft geen voorkeurslijst meer ingevuld te worden, maar het aanmeldformulier moet wel op de middelbare school van keuze worden ingeleverd. Het aanmeldformulier kunt u ook via de e-mail inleveren bij de middelbare school.

Aanmeldingen die op 13 mei 2020 binnenkomen bij een middelbare school, tellen allemaal als gelijktijdig binnengekomen. Komen er deze dag meer aanmeldingen binnen dan dat er plekken zijn, dan zal de school loten. Deze loting bepaalt de volgorde waarop de school de aanmelding behandelt. Dit betekent dat de school kijkt of zij uw kind kunnen toelaten. U krijgt dinsdag 14 mei om 10.00 uur bericht over de loting.

Aanmeldingen vanaf dinsdag 14 mei gaan op volgorde van binnenkomst.

Let op: 

  • U ontvangt bij het aanmeldformulier geen voorkeurslijst meer.
  • Kijk op de website van de school op welke manier u uw kind in deze periode vanaf 13 mei kunt aanmelden op die school.
  • U meldt uw kind alleen aan bij de middelbare school van uw keuze.

Vanaf donderdag 7 mei 2020 wordt het overzicht met beschikbare plaatsen gepubliceerd op de digitale scholenwijzer. Op dit overzicht worden de beschikbare plekken 'real-time' bijgehouden. Dit betekent dat als er een wijziging is in het aantal plekken op een school, dit direct zichtbaar wordt op het overzicht. De middelbare school past het aantal beschikbare plekken aan bij elke wijziging in het aantal beschikbare plekken.

Klik HIER om naar de Scholenwijzer te gaan.