Na dit schooljaar gaat uw kind naar de middelbare school. Een spannend jaar dus! Van de basisschool van uw kind krijgt u alle informatie die u nodig heeft om de overstap naar de middelbare school goed te laten verlopen. Op deze website hebben we de informatie nog even kort op een rij gezet.

 

 

BOVO-procedure

In de regio Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk gaat de overstap naar de middelbare school volgens de BOVO-procedure. Dit betekent dat er afspraken zijn gemaakt met alle scholen om alle kinderen die naar de middelbare school gaan dezelfde kansen te geven op de beste school voor elk kind.

Documenten en downloads kunt u vinden in de mediatheek. Ook de Jaarkalender is hier als pdf te downloaden en uit te printen (de linkjes werken in de pdf).

 

Voor vragen kunt u terecht bij de basisschool of de middelbare school.

Jaarkalender voor ouders 2022-2023

Andere aanmeldingsperioden

Voor sommige leerlingen onderwijssoorten geldt dat er op een ander moment en/of andere manier aangemeld moet worden:

 

Eerste Opvang Anderstaligen (Internationale Schakelklas)
Voor leerlingen die korter dan twee jaar in Nederland zijn (Eerste Opvang Anderstaligen, EOA) begint de aanmeldperiode vanaf dit schooljaar op zaterdag 11 februari 2023. Lees hier meer.

 

Kopklas
Leerlingen met een advies voor de Kopklas kunnen zich van maandag 26 september t/m vrijdag 28 november 2022 aanmelden. Indien uw kind niet wordt toegelaten tot de Kopklas, kunt u in februari 2022 uw kind alsnog tijdens de reguliere eerste aanmeldperiode aanmelden.

 

Voortgezet speciaal onderwijs (vso)
Leerlingen met een vso-advies kunnen zich al heel vroeg aanmelden, vaak al vanaf de eerste schooldag. Voor deze scholen geldt: wie zich het eerst aanmeldt, heeft het eerst kans op een plek. Op de website van de vso-school staat hoe en wanneer u uw kind kunt aanmelden.