close icon-arrow-right icon-arrow icon-file icon-link icon-heart icon-mouse icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-search icon-heart icon-mouse icon-computer
BOVO | Informatie voor ouders

Voor een soepele overgang van basisschool naar middelbare school

Informatie voor ouders
BOVO | Doorway ouders

Vragenlijst voor ouders

7 juni 2018 - Nu het schooljaar ten einde loopt en uw kind bijna naar de middelbare school zal gaan, willen we graag van u weten hoe u de afgelopen periode heeft ervaren. We zouden het op prijs stellen als u ongeveer 10 minuten zou willen vrijmaken om onze vragenlijst in te vullen.

Lees meer

Centrale helpdesk voor ouders/verzorgers

24 april 2018 - Ook na de sluiting van de tweede aanmeldingsperiode is de centrale helpdesk voor bereikbaar.

Lees meer

Ombudsregeling BOVO-procedure voor ouders/verzorgers

22 februari 2018 - Maakt uw kind dit jaar de overstap naar de middelbare school en heeft u een klacht over de BOVO-procedure? Dan kunt u gebruik maken van de Ombudsregeling.

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik aanmelden?
Antwoord:

Aanmelden kan alleen van zaterdag 10 februari t/m vrijdag 23 februari 2018. Kijk op de website van de school die uw eerste keuze voor de vermelding wanneer deze school open is voor het aanmelden. Bij veel scholen moet u een afspraak maken voor het aanmelden. Niet elke school is open op 23 februari. Kijk dus goed wanneer u terecht kunt.

Hoe gaat aanmelden voor het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO)?
Antwoord:

Leerlingen met een VSO-advies kunnen zich al heel vroeg aanmelden. Ook op deze scholen geldt: wie zich het eerst aanmeldt, heeft het eerst kans op een plek. Op de website van de VSO-school staat hoe en wanneer u uw kind kunt aanmelden.

Kunnen middelbare scholen voorrang geven?
Antwoord:

Ja, er zijn drie voorrangsregels die middelbare scholen kunnen toepassen. Dit kunnen scholen doen als zij meer aanmeldingen krijgen dan dat er plaatsen zijn.


Uw kind kan voorrang hebben op een school als:
1. hij of zij een oudere (stief)broer of (stief)zus heeft die al leerling is op de school;
2. een van de ouders medewerker is op de school;
3. de middelbare school hetzelfde soort onderwijs geeft als de basisschool waarop uw kind zit. Denk aan: Montessori, Dalton of Vrije school.
 

Wanneer zijn er open dagen?
Antwoord:

De open dagen zijn van 8 januari t/m 10 februari 2018. Middelbare scholen vermelden de open dagen op hun eigen school website. Er zijn soms ook informatieavonden.

Waaruit bestaat het BOVO-aanmeldformulier?
Antwoord:

Het BOVO-aanmeldformulier bevat:

  • een voorblad met naw-gegevens van de leerling, een e-mailadres voor correspondentie, het basisschooladvies en een BOVO-nummer.
  • een lijst met scholen die een onderwijstype aanbieden dat past bij het schooladvies. De ouders vullen dit in door de favoriete scholen te nummeren.
  • een blad waarop de ouders de aanmelding ondertekenen.
Meer veelgestelde vragen voor ouders