close icon-arrow-right icon-arrow icon-file icon-link icon-heart icon-mouse icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-search icon-heart icon-mouse icon-computer
20 en 27 juni: BOVO UITWISSELINGSMARKT
BOVO | Toetsen LWOO en PrO

Toetsen LWOO en PrO

18 september 2017 - 31 januari 2018

Om in aanmerking te komen voor Praktijkonderwijs en leerwegondersteunend onderwijs moeten leerlingen voldoen aan wettelijke criteria. Deze worden getoetst met behulp van didactisch onderzoek (leerachterstanden), intelligentieonderzoek en eventueel sociaal-emotioneel onderzoek. 

BOVO Vergoedingsregeling SEM

Bij potentiële LWOO-leerlingen, die op het intelligentieonderzoek een totaal IQ van 91-120 hebben gescoord, moet aanvullend sociaal-emotioneel onderzoek (SEM) afgenomen worden. Als u het SEM-onderzoek via de procedure van BOVO laat afnemen, komen uw leerlingen in aanmerking voor vergoeding. De benodigde informatie vindt u rechtsboven aan de pagina bij "Documenten".

  • Bestudeer vooraf de brief en volg het stappenplan om de aanmelding zonder vertraging te laten verlopen.
  • U kunt leerlingen tot en met woensdag 13 december 2017 via POVO OT aanmelden.

Let op! Indien u de leerlingen voor 1 december op de juiste manier aanmeldt voor de vergoedingsregeling SEM, krijgt u de resultaten nog voor de kerstvakantie teruggekoppeld.

Wijzigingen 2017-2018

  • De intelligentietest NDT komt niet meer voor in de Regeling screening- en testinstrumenten voor LWOO en PrO. In plaats daarvan wordt de intelligentietest ADIT gebruikt om de intelligentie bij PrO-leerlingen te onderzoeken.
  • De samenwerking tussen BOVO en het bureau OnderwijsAdvies is beëindigd. Dit betekent dat po-scholen, die samenwerken met OnderwijsAdvies, niet langer in aanmerking komen voor de BOVO Vergoedingsregeling. Reden hiervoor is dat het geringe aantal deelnemende po-scholen en aangemelde leerlingen niet in verhouding was tot de geïnvesteerde tijd en inzet door beide partijen. 

Meldt u aan voor de BOVO-nieuwsbrief.