close icon-arrow-right icon-arrow icon-file icon-link icon-heart icon-mouse icon-linkedin icon-twitter icon-facebook icon-search icon-heart icon-mouse icon-computer
Klik HIER voor het overzicht met beschikbare plekken op de middelbare scholen
BOVO | Aanmelden in verschillende regio's

Aanmelden in verschillende regio's

Ouders kunnen hun kind aanmelden op scholen in verschillende regio's. Hieronder leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Leerlingen van de BOVO regio Haaglanden die zich in een andere regio willen aanmelden

Basisscholen uit de BOVO regio Haaglanden zullen te maken krijgen met ouders die zich ook in een andere regio willen aanmelden, bijvoorbeeld Delflanden. Elke regio heeft een eigen procedure voor het aanmelden. Basisscholen kunnen voor deze ouders een extra aanmeldformulier met unieke leerlingcode printen. Hiermee kunnen ouders zich aanmelden in omliggende regio’s. Let op: omliggende regio's werken niet met een voorkeurslijst.

 

Leerlingen die zich aanmelden van buiten de BOVO regio Haaglanden

Voor leerlingen van buiten de BOVO regio Haaglanden kan een blanco aanmeldformulier worden gebruikt. Het blanco aanmeldformulier kan worden gedownload via POVO OT (Help>handleidingen) of via deze pagina op onze website. De werkwijze met het blanco aanmeldformulier is afhankelijk van het feit of de regio waar de leerling vandaan komt ook werkt met de applicatie van Onderwijs Transparant (POVO OT).

  1. Werkt de regio waar de leerling vandaan komt ook met POVO OT? Dan zijn ouders al in bezit van een aanmeld- (of advies-)formulier met een unieke leerlingcode. Deze ouders hoeven blad 1 van het blanco aanmeldformulier niet meer in te vullen. Maar wel blad 2 (voorkeurslijst) en blad 3 (akkoordverklaring). Deze beide bladen moeten ook ondertekend worden.
    Let op: Alleen vo-scholen in de BOVO regio Haaglanden kunnen als 2e, 3e enzovoorts op de voorkeurslijst gezet worden. Voor aanmelding op een vo-school buiten de BOVO regio Haaglanden wordt altijd een apart aanmeldformulier gebruikt (de basisschool kan meerdere aanmeldingsformulieren printen).
     
  2. Werkt de regio waar de leerling vandaan komt niet met POVO OT? Dan dient ook blad 1 van het blanco aanmeldformulier te worden ingevuld. Met de informatie op blad 1 kan de leerling handmatig worden ingevoerd in POVO OT. 

Afstemming met omliggende regio's
BOVO heeft met de omliggende regio’s afspraken gemaakt over de wijze van aanmelden en het tijdpad, zodat de informatievoorziening voor ouders op elkaar is afgestemd. Op de pagina voor ouders leest u meer.